• Онлайн магазин за заваръчни електроди, тел и абразивни дискове онлайн.
Безплатна доставка над 50лв до офис на Еконт.

Редуцир Винтил Скоба Ацителен Profi 100

Редуцир вентили

  • Редуцир Винтил Скоба Ацителен Profi 100 снимка 0
  • Редуцир Винтил Скоба Ацителен Profi 100 снимка 1
  • Редуцир Винтил Скоба Ацителен Profi 100 снимка 2
  • Редуцир Винтил Скоба Ацителен Profi 100 снимка 3


Цена: 79.00лв. /бр

Опаковка 1 бр

Безплатна доставка
Ще ви изпратим този продукт БЕЗПЛАТНО до офис на Еконт

Поръчай веднага за 10 секунди

Без регистрация и без допълнителни изисквания

Въведете вашите данни и ние ще се свържем с вас за потвърждение

Описание:

Ръководство за работа на едноетапни регулатори на цилиндъра


Експлоатация
Предназначение на вентила за намаляване на налягането за сгъстени газове или за газове под налягане, разтворени в цилиндри под налягане с налягане на пълнене до 180 бара, както и за втечнени газове. Редуциращите клапани намаляват налягането на изхода на цилиндъра под налягане до необходимото работно налягане и поддържат неговата постоянна стойност.
Приложение в противоречие с приложимите разпоредби:
Клапанът за понижаване на налягането не може да се използва за втечнени газове.
Редукционният клапан не може да се използва при температура на околната среда под - 30 ° C и над + 60 ° C.
Редукционният клапан не може да се използва за корозивни газове като етиламин, диметиламин, амоняк и др.
ИЗИСКВАНИЯ ЗА OHS
По време на работа на редукторите трябва да се спазват общоизвестните правила за безопасност и здраве и пожар. приложимо при използване на оборудване, захранвано с технически газове. По-специално обърнете внимание на следните препоръки:
2.1 Дръжте всички връзки здраво, не забравяйте, че запалим газ (кислород, пропан, ацетилен), смесен с въздух, може да причини пожар или експлозия. Не проверявайте за течове с открит пламък !!!
2.2 Когато използвате пропанови бутилки, не забравяйте, че пропанът е по-тежък от въздуха и поради съображения за безопасност не трябва да се съхранява на места като ями, мазета, канавки и др.
2.3 Техническите газови бутилки трябва да бъдат защитени срещу прекомерно нагряване и охлаждане. Винаги отваряйте клапана бавно. Внезапното развиване на клапана на цилиндъра може да повреди регулатора и бързият изтичане на кислород може да доведе до запалването на регулатора.
2.4 Редукторите трябва да бъдат защитени срещу мазнини, масла, мазнини и други мазнини. Сгъстеният кислород при контакт с тези вещества може да причини самозапалване на регулатора. В случай на запалване, незабавно затворете клапана и охладете регулатора с вода.
2.5 Ако бъдат открити течове, редукторът трябва да бъде спрян и редукторът да бъде поправен
ПОДГОТОВКА НА РЕДУКТОРА ЗА РАБОТА
3.1 проверете внимателно състоянието на регулатора, особено входящия фитинг, съединителната гайка и предпазния клапан.
3.2 Проверете състоянието на клапана на цилиндъра и след това, заставайки отстрани на изходния съединител, издухайте вентила, като го отворите веднъж.
3.3 В случай на замърсяване на клапана или регулатора, тези зони трябва да бъдат почистени. Почистете мазните зони с въглероден тетрахлорид. Ако открием повреди по уплътненията, те трябва да бъдат заменени с нови.
3.4 Свържете регулатора към клапата на цилиндъра с регулиращия винт (поз. 5) в положение надолу. Поставете гумения маркуч на края (елемент 7) и го закрепете със скобите. За да улесните поставянето, можете да намажете върха със сапунена вода или да поставите маркуч в гореща вода. Маркучът трябва да има диаметър, съвместим с края (позиция 7) и да е устойчив на максималното изходящо налягане на даден регулатор. Произвеждат се специални маркучи за кислород, ацетилен и пропан в следните цветове: кислородно синьо, ацетиленово червено, пропан оранжево. Новозакупените маркучи трябва да бъдат издухани.
ИНСТРУКЦИИ ЗА УПОТРЕБА И ПОДДРЪЖКА
4.1 Завийте регулиращия винт, докато се постигне необходимото налягане на разреждане. След отваряне на клапата за изпускане на газ, коригирайте налягането, тъй като работното налягане ще намалее леко и следователно се регулира при изтегляне на газ.
4.2 За кратки (няколко минути) почивки в работата можете да затворите вентила на мястото на всмукване на газ, без да нарушавате настройките на регулатора.
4.3 За по-дълги прекъсвания в работата, затворете клапана на цилиндъра, след това с отворен клапан на горелката, източете газта от регулатора и маркучите и горелката, развийте регулиращия винт и затворете клапаните на горелката.
4.4 Ако регулаторите работят при ниски температури и високи газови смущения, те могат да замръзнат. Замразените редуктори трябва да се размразяват с помощта на гореща вода или пара.
4.5 В случай, че регулаторът не поддържа капацитет и налягане по време на нормална работа, свържете се с техническата служба.
ПРОВЕРКА НА ТОЧНОСТТА
5.1 След като свържете регулатора към клапана на цилиндъра, бавно отворете клапана на цилиндъра и с напълно развит винт за регулиране проверете за смазване със сапунена вода, херметичност на клапана на цилиндъра и връзките му с регулатора.
5.2 Проверете редуктора за течове. Със затворения изход на газ на изхода на регулатора и регулиращия винт напълно освободен. Манометърът на изходящото налягане (позиция 4) не трябва да показва налягане.
5.3 След свързване на маркуча към краищата на регулатора и горелката, със затворен вентил на горелката, задайте максималното работно налягане с регулиращия винт и след това проверете чрез смазване със сапунена вода, стегнатостта на връзката на маркучите с горелката и регулаторите. Херметичността на крайната връзка на маркуча върху горелката и самата горелка също може да се провери чрез потапяне във вода. След това освободете регулиращия винт и като отворите за кратко спирателния клапан на горелката, източете газта от регулатора. След горните процеси можем да започнем работа.


Име

Вид газ

Вх- налягяне Mpa

Капацитет m3/h

Входящ

Изходящ

Накрайник

tlen

tlen

18

30

G 3/4

G 1/4

6,3 mm

acetylen

acetylen

2,5

5

Jarzmo

G 3/8 LH

8 mm

Argon/CO2

Argon, Dwutlenek

18

15

W 21.8x1/14

G 1/4

6,3 mm

Propan-Butan

Propan-Butan

1,5

4

W 21.8x1/14 LH

G 3/8 LH

8 mmТози продукт се предлага в следните варианти: на цени от 79.00лв. /бр

0876 550 888

За поръчки и въпроси