info@zavarki.com
гр. Стара Загора, бул. Никола Петков 10
Безплатна доставка над 80лв до офис на куриера
Zavarki.bg

Блог

Изборът на правилната машина за заваряване може да бъде труден за начинаещи, с много различни модели, от които да избирате, различаващи се не само по цена, но и по характеристики и методи на използване. Заваръчните машини могат да се разделят и според техните технологични характеристики, т.е инверторни или трансформаторни заваръчни машини. Но какви са техните характеристики? И как се различават един от друг? Нека да разгледаме по-отблизо.

Прочети повече

Неръждаемата стомана се отнася до голямо разнообразие от видове метал, чийто блестящ външен вид и устойчивост на корозия я правят много популярна в много индустрии. Какво е неръждаема стомана, какви са нейните свойства и за какво се използва? Прочетете и разберете.

Прочети повече

С многобройните си предимства инверторните заваръчни машини направиха революция в заваръчната индустрия. Те са относително малки, леки и могат да се използват практически навсякъде с достъп до стандартен 230V AC контакт. Ако се чудите какъв инверторен заваръчен апарат имате нужда, прочетете, за да разберете.

Прочети повече

Заваръчни машини за начинаещи

Независимо дали ремонтирате ограда, поправяте градинска маса или изграждате обикновена метална стойка – машината за заваряване ще бъде полезна във всяка ситуация. Кой тип ще бъде най-подходящ за прости, ежедневни задачи? Кой ще е подходящ за начинаещи?

Прочети повече

Заваряването е прилагане на термична обработка с цел трайно свързване на метални елементи. Въпреки това, тъй като има няколко различни метода на заваряване, трябва да се запознаете с подробностите за всеки метод, преди да изберете най-подходящия за вас. Има определени условия, които влияят върху избора на даден метод и следователно изборът на правилното оборудване ще зависи от тези условия. Апаратите MIG/MAG, MMA или TIG са предназначени за различни видове заварки. Какви са тези методи и каква е разликата между заваръчните машини, предназначени за всеки метод? Нека да разгледаме по-отблизо.

Прочети повече

Безопасността при работа е ключов въпрос при заваряване. Необходимата защита осигуряват маските за заваряване, които можете да закупите в специализирани магазини. Въпреки това, за да ви предпази оптимално каската при заваряване, тя трябва да отговаря правилно на вашите нужди. Нека разгледаме по-подробно такова защитно оборудване по отношение на безопасността на потребителя. Прочетете, за да разберете на какво да обърнете внимание при избора на шлем за заваряване.

Прочети повече

Марки и видове стомана

Стоманата несъмнено е един от най-популярните и често използвани материали в света. Използва се в строителството, автомобилостроенето, кетъринга и дори медицината. Не всяка стомана обаче е еднаква и не всички марки са подходящи за метални конструкции или кухненска употреба. Има много видове стомана и всеки се използва за нещо друго. Научете повече за видовете и приложенията на стоманата в тази статия.  

Прочети повече
Zavarki.bg
Zavarki.bg
Zavarki.bg
Сравни(0)